Over ToenToer

 

‘Mini-studie inclusief vakantie’

Met ToenToer willen de oprichters Cas Euser, Charlotte Klein en Merel Luijendijk een frisse wind door de reiswereld laten waaien. ToenToer biedt verdiepende groepsreizen voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van verdieping en vakantie. Aan elke reis wordt een cultuurhistorisch en actueel thema opgehangen en het reisprogramma wordt vanuit dit thema in elkaar gezet. Zo zal de reis bijzondere en onontdekte plaatsen aandoen en buiten de platgewandelde toeristische paden treden. Vanwege de economische prijzen zijn de reizen van ToenToer voor een grote groep reizigers die op zoek zijn naar verdiepende reizen toegankelijk. Om niet te verzanden in een grijze brij aan historische kennis werkt ToenToer uitsluitend met jonge en enthousiaste historici en andere experts Deze historici geven verschillende lezingen voorafgaand aan de reis en gaan ook mee, zodat er altijd een professional aanwezig is tijdens de reis.

Ook vinden wij het belangrijk dat we tijdens onze reizen de plaatselijke economie zoveel mogelijk stimuleren. We zullen daarom ook voornamelijk overnachten in unieke hotels, knusse hostels en idyllische homestays. De grote hotelketens aan de rand van de stad zullen wij dan ook ten allen tijde vermijden. Vanwege de unieke ervaring van ToenToer noemde het tijdschrift Linda onze reizen een ‘mini-studie inclusief vakantie’.


Verdieping

Elke reis wordt voorafgegaan door een aantal voorbereidende colleges. Afhankelijk van de duur van de reis is dat tussen de 2 en 4 colleges. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u twee uur lang naar een saaie lezing moet luisteren,  daarom werken wij uitsluitend met jonge historici wiens enthousiasme meewerkt aan de gehele ToenToer ervaring. Vooraf zullen wij u ook een handboek en/of syllabus met relevante en actuele artikelen en informatie opsturen. Zo kunt u naast de colleges zelf bepalen in welke mate u zich wilt voorbereiden op de reis.

Ook tijdens de reis zal er continu een expert op gebied van de cultuur en geschiedenis van het gebied aanwezig zijn. Zodoende worden de reizigers tijdens de reis goed begeleid, krijgen zij rondleidingen en mini-colleges op locatie en is er gedurende de hele reis de mogelijkheid om vragen te stellen over het gebied en diens geschiedenis en cultuur. In het reisprogramma zal overigens ook regelmatig ruimte worden gereserveerd voor een eventueel discussiemoment. Onder begeleiding van de reisleiding zullen dan terugkerende onderwerpen worden besproken en is er ruimte voor de Toerders om hun ervaringen te delen.

Bent u ook een Toerder? Meld u dan snel aan voor een van onze reizen!