Ervaringen van reizigers

‘Ik ben 2x meegeweest met een reis die Cas mede-organiseerde en begeleidde. Cas benadert onverwachte situaties vanuit bewonderingswaardige rust en gedrevenheid en is heel goed in staat de groep te motiveren. Daarnaast weet hij iedereen op zijn/haar gemak te stellen. Cas heeft er mede voor gezorgd dat ik mij veel meer uit durfde te spreken en mijn visie met anderen durfde te delen.
Ook Merel heb ik mee mogen maken als groepsleider en ik bewonder haar betrokkenheid. Ze is als reisleider echt onderdeel van de groep en weet daardoor het programma perfect aan te passen/te vormen naar de wil en het kunnen van de groep. Daarnaast is ze ook nog eens super slim en niet op haar mond gevallen en biedt ze waardevolle en doordachte input in discussies.
Ik kan niet wachten een reis van ToenToer te kunnen meemaken!’

– Chris, Marokkoreis 2016 en Israël-Palestinareis, 2017.

*

‘De Inleidende colleges van ToenToer gaven me veel mentale bagage mee’

– reiziger Marokkoreis, 2018.

*

‘De excursies zijn wat ToenToer bijzonder maakt: met bijvoorbeeld bezoek aan het instituut in Rabat en musea die je anders niet zou bezoeken’

– reiziger Marokkoreis, 2018.

*

‘De expertise en het enthousiasme waarmee ze een reis voorbereiden en onderzoek doen is echt heel bijzonder!!’

– Recensie op Facebook, augustus 2018.

*

‘In 2017 heb ik het geluk gehad om met Cas, Merel en Charlotte op een 16-daagse reis te zijn geweest naar Israël en de Palestijnse gebieden in ToenToer-stijl: informatief en professioneel maar tegelijkertijd gezellig, met een leuke, losse sfeer en met veel humor.
Het was ontzettend waardevol om op bijzondere historische, culturele plekken te komen en deze vervolgens, in plaats van er wat losse feitjes over te horen, écht te begrijpen. De jonge historici hebben alledrie het talent om de meest complexe geschiedenis van een bestemming op een toegankelijke manier op de Toerders over te brengen, en ook met veel oog voor het “grotere verhaal”, van nul tot nu.
Ook de ruimte voor discussies, waarbij we na een bepaald bezoek, of aan het eind van de dag, onze persoonlijke ervaringen met elkaar konden delen, was heel waardevol. Zo had ik namelijk het gevoel dat ik alles had beleefd met de ogen en oren van alle Toerders bij elkaar, zelfs als ik in eerste instantie iets over het hoofd had gezien.
Dit was een reis die ik nooit zal vergeten en die nu al een grote invloed heeft op reizen die ik in de toekomst zelf zal maken.

Kortom, DOEN!!’

– David, Israël-Palestinareis, 2017.

*

‘Mijn naam is Dennis en in juni 2017 ben ik met Merel en Cas meegegaan op de georganiseerde reis naar Israel en Palestina. Met de huidige oplaaiende spanningen in de regio denk ik nog vaak terug aan wat wij daar hebben gezien. Het was zonder twijfel de meest indrukwekkende reis die ik ooit heb meegemaakt. Het was zeer interessant en het gaf veel voldoening om twee weken lang intensief bezig zijn met een regio waar je in eerste instantie weinig vanaf weet.
Als onderdeel en hoofd van de organisatie wisten Merel en Cas de perfecte combinatie te vinden tussen serieuze onderwerpen, zoals discussieren over ‘het conflict’ met lokale studenten politicologie, en meer luchtige uitjes zoals kameelrijden en een biertje drinken aan het einde van de dag. Ik kan garanderen dat je met Merel en Cas geen enkel saai moment zal beleven.
Persoonlijk ga ik niet vaak op vakantie om te relaxen omdat twee dagen op het strand liggen mij als snel gaat vervelen. Aan de andere kant vind ik een weekendtrip te kort om een land te beoordelen. Daarom is een georganiseerde reis, zoals met Merel en Cas van ToenToer, perfect voor iedereen die meer wilt zien dan enkel de toeristische trekpleisters!’

– Dennis, Israël-Palestinareis, 2017.

*