Veelgestelde vragen

 

Activiteiten

Voor en nadat het dagprogramma is afgelopen, bent u vrij om zelf extra activiteiten in te plannen, tenzij de plaats van bestemming hiervoor niet geschikt is.

Alle activiteiten die zijn opgenomen in het dagprogramma, zijn in principe bij de reissom inbegrepen. Wanneer dit niet het geval is, staat dit altijd aangegeven in het reisprogramma.

Bestemming

ToenToer gaat niet naar bestemmingen met een negatief reisadvies.  

Ons gehele aanbod staat op de site. Heeft u een suggestie voor een interessante bestemming? Mail ons!

Dagindeling

Dit verschilt. Soms moet er tussen locaties gereisd worden en hierdoor kan een dag lang duren. Soms duurt een programma echter een dagdeel en zijn de reizigers de rest van de dag ‘vrij’. Hoeveel je naast het dagprogramma met de rest van de groep bent, bepaal je zelf. Sommigen zonderen zich graag even af, terwijl anderen het liefst de stad ingaan met reisgenoten.

Het is de bedoeling dat alle reizigers meedoen aan het programma.

Geen enkele dag met ToenToer is gemiddeld, maar we kunnen we een impressie geven van een dagindeling. We zorgen elke dag voor een ontbijt. Dit kunt u alleen nuttigen, of met de groep. Na het ontbijt vertellen we kort de planning voor de dag en beginnen we gezamenlijk aan de eerste excursie. Dit kan een bezoek aan een museum zijn, maar ook een gesprek met een vluchteling, of ambassade. Na de eerste excursie krijgen de reizigers vrije tijd om te lunchen – tenzij deze inbegrepen zit in de reissom. Na de lunch beginnen we aan de tweede activiteit en hierna bespreken we wat we allemaal hebben gezien deze dag. Dit doen we aan de hand van verschillende discussiepunten of een korte presentatie van een van de reisbegeleiders. We sluiten het gezamenlijke programma af door de verzameltijd van de volgende dag te vermelden. Hierna zijn de reizigers vrij om te gaan en staan waar ze willen: sommigen zullen zelf op stap willen, terwijl anderen liever in het hostel blijven om een biertje te drinken met medereizigers.

Jazeker. We proberen ervoor te zorgen dat het dagprogramma altijd voor het avondeten is afgelopen, zodat de reizigers de avond geheel voor zichzelf hebben.

Eten en drinken

Als u een speciaal dieet heeft, kunt u dit voor vertrek mailen, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Bedenk wel dat in landen waar voornamelijk vlees gegeten wordt, de vegetarische opties wel aanwezig, maar niet spectaculair zullen zijn.

Het ontbijt is altijd inclusief en wij zorgen ervoor dat dit aanwezig is. Ook is het eerste diner inclusief en willen we de eerste avond samen eten. Welke maaltijden verder bij de reissom zijn inbegrepen, verschilt per reis. Meer informatie hierover kunt u vinden op de informatie pagina van de specifieke reis zelf.

Uiteraard ben je vrij om te borrelen. Houd hierbij echter rekening met de plaats van bestemming: in sommige plaatsen wordt drinken in het openbaar niet gewaardeerd.

Groep

De reizen van ToenToer zijn bedoeld voor volwassenen (vanaf achttien jaar). Wij hanteren geen leeftijdsgrens. Houd er tijdens het boeken rekening mee, dat veel afstanden te voet afgelegd zullen worden (stadswandelingen, natuurbezichtigingen).

Dit verschilt per reis. Het maximale aantal van een groep is 20 personen, exclusief de reisbegeleiding. 

Lezingen

Voor ToenToer is de kwaliteit van de informatie die u krijgt zeer belangrijk. De lezingen worden dan ook gegeven door experts.  

We gaan er vanuit dat iedereen die meegaat op een reis van ToenToer juist graag aanwezig is bij de lezingen vooraf. Niet alleen bieden we veel kennis tijdens deze lezingen, je kunt op deze manier ook kennismaken met de andere reizigers!

In principe organiseren wij gemiddeld drie lezingen voorafgaand aan elke reis. Voor sommige korte reizen zijn dit er twee.

Door alle reizigers kennis vooraf te bieden, zorgen wij ervoor dat iedereen goed beslagen ten ijs komt. Wij vinden het namelijk belangrijk om verdieping te bieden en de kwaliteit van kennis staat bij ons hoog in het vaandel. Door iedereen een bepaalde basiskennis te bieden, zorgen we ervoor dat alle excursies op de plaats van bestemming in een bepaalde context geplaatst kunnen worden. Dit voorkomt ‘losse flarden van kennis’.

Verblijf

We zullen tijdens onze reizen in verschillende soorten accommodaties verblijven. Omdat we het belangrijk vinden om de plaatselijke economie te stimuleren, zullen we grote hotelketens mijden en voornamelijk slapen in kleinere hotels en B&B’s. Soms zullen de slaapplekken zo uniek zijn, dat ze ongetwijfeld bijdragen aan een onvergetelijke reiservaring; denk hierbij aan slapen op een dak onder de sterrenhemel of in een tent onder aan een berg. Als er inderdaad sprake is van een bijzondere overnachting, zorgen we ervoor dat alle reizigers hier van tevoren van op de hoogte is gebracht.

Wij boeken in principe tweepersoonskamers . Dit is met uitzondering van de ‘bijzondere overnachting’ – mits die in de reis zit. Mocht u liever allen op een kamer slapen, dan kunt u dat vooraf aangeven.

Het is niet altijd mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken. Als u echter liever alleen slaapt kunt u ons mailen en kijken wij naar de mogelijkheden. Voor een éénpersoonskamer geldt altijd een toeslag.

Load More