Wie zijn wij

Wij zijn drie afgestudeerde historici uit Amsterdam. Naast het grote aantal reizen dat wij hebben gemaakt in onze vrije tijd, hebben we alle drie ruime ervaring met het organiseren en begeleiden van (verre) reizen. Zo hebben we onder andere reizen naar Marokko, Spanje, Italië, Israël en Palestina georganiseerd en begeleid. Vanwege het succes van deze reizen, besloten we de krachten opnieuw te bundelen, maar ditmaal in de vorm van een commercieel reisbureau: ToenToer. We hopen zo veel mogelijk Toerders mee te nemen met onze reizen en te zorgen voor een onvergetelijke reiservaring.
– Cas, Charlotte en Merel

 

 

Cas Euser
Oprichter
Mijn ouders noemden mij op het geboortekaartje een ‘wereldkind’, daarmee stonden zij aan de wieg van mijn grootste hobby: reizen. Het begon met familievakanties en zette zich voort met excursies en schoolreisjes op de middelbare school, ik was altijd van de partij. In die tijd begon ik ook met werken in de horeca, daar ontstond een affiniteit met organisatie en het bezorgen van een gezellige en zorgeloze avond aan andere mensen. Het reizen en organiseren sluiten natuurlijk goed op elkaar aan en kwamen tijdens mijn studie dan ook heel mooi samen bij de Grand Tour. Twee jaar zat ik in de commissie van dit vak aan de faculteit geesteswetenschap van de UvA (zie hierboven) en kon ik mijn drie grootste hobby’s en interesses combineren. Geschiedenis is een grote passie, dat heb dan ook gestudeerd. Hoofdzakelijk heb ik mij gericht op cultuurgeschiedenis, ik vind weinig mooier dan grip krijgen op de denkwijzen en normen in een ander tijdvak. Vanuit die interesse heb ik mij later in mijn studie ook bewogen richting religiewetenschappen, sociologie en journalistiek. Met ToenToer heb ik heel veel zin om verdieping, kennis en avontuur te delen met andere mensen, terwijl wij ervoor zorgen dat de Toerders niks te kort komt en dat zij zich zorgeloos kunnen focussen op hun te ontdekken omgeving.
LinkedIn Cas
Charlotte Klein
Oprichter

Met ToenToer combineer ik mijn twee grootste passies: geschiedenis en reizen. Naast mijn twee studies (geschiedenis en klassieke talen) heb ik altijd veel gereisd. Het liefst kies is voor een combinatie van de twee. Zo heb ik Frans geleerd in Parijs, een uitwisseling gedaan over Amerikaanse geschiedenis aan de San Francisco State University en heb ik aan het KNIR in Rome een cursus gevolgd over de geschiedenis van de stad. Zo hebben reizen altijd een natuurlijk onderdeel van mijn leven uitgemaakt, want ook in mijn vrije tijd ben ik er altijd veel mee bezig. Momenteel ben ik bezig met mijn master Journalistiek en Nieuwe Media. Mijn rol bij ToenToer zal voornamelijk bestaan uit het contact met partners, het opzetten en uitzoeken van nieuwe reizen samen met het begeleiden van de reizen zelf. Zo heb ik het geluk dat ik mijn twee passies kan combineren tot een fantastische baan!

LinkedIn Charlotte
Merel Luijendijk
Oprichter

Met twee ouders in het onderwijs ging ik als kind vaak en lang op vakantie. Ook toen ik zelf als docent Nederlands en geschiedenis in het middelbaar onderwijs terecht kwam, ging ik het liefst iedere vakantie op reis. Aangezien ik al vrij jong als docent begon, heb ik vorig jaar besloten om hiermee te stoppen, zodat ik ook andere opties kon gaan verkennen. Van mijn comfortabele vaste uren was het nogal een overstap naar het onzekere bestaan als zelfstandig ondernemer. Inmiddels heb ik dit vrije bestaan omarmd en werk ik als museumdocent en gids. Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, dus ook het reizen moest en zou een prominent deel van dit leven worden. Met ToenToer krijg ik de kans om mijn voorliefde voor kennisoverdracht te combineren met waar ik het meest van hou: reizen. Ik kijk dan ook ontzettend uit naar de prachtige reizen die vanaf september zullen plaatsvinden!

LinkedIn Merel